Van 21 december 2004 tot en met 5 januari 2005 zijn wij in Ecuador geweest alwaar wij met een groep (21 fietsers) in het
Andesgebergte hebben gefietst.

De reis begon in de hoofdstad Quito, door de UNESCO uitgeroepen tot ‘Erfgoed van de Mensheid’. Op de tweede dag krijgen wij een transfer naar Cotapachi, een dorpje bekend om zijn lederwaren. Vanaf hier fietsen wij omlaag vanaf het prachtige Cuicocha-kratermeer en eindigen wij in Otavalo waar we de wereldberoemde indianenmarkt bezoeken. De volgende dag fietsen wij over de Pan-Amerikaanse snelweg, de verbindingsader tussen Noord- en Zuid- Amerika.
Op dag 5 steken wij op de fiets de evenaar over voor we afdalen naar Papallacta, de mooist gelegen en heetste thermale badplaats van het land. Wij trekken verder naar Tena, het jungledorp waar een rustdag gepland is of waar we kunnen gaan raften.

Hierna rijden we weer de Andes in. Een spectaculaire rit omhoog door het dal van de Pastaza-rivier brengt ons bij Baños. Deze plaats, bekend om haar warme bronnen, ligt op 1800 m hoogte en heeft een heerlijk subtropisch klimaat. Vervolgens gaat het nog hoger en twee dagen later bereiken wij de maximale hoogte van deze reis. Op de flanken van de Chimborazo, de hoogste berg van Ecuador (6350 m), beginnen wij op 5000 meter hoogte aan een fantastische afdaling naar Ambato. Daarvandaan rijden wij door een schitterende streek, voornamelijk bewoond door indianen, naar het Quilotoa-kratermeer. Het is werkelijk een genot om hier te fietsen. Vervolgens rijden we het Nationale Park binnen dat zich rond ‘s werelds hoogste actieve vulkaan, de Cotopaxi, uitstrekt. De reis eindigt weer in Quito. Tot slot maken we nog een fietsrit van Nono naar Tadayapa over de oude kustweg en brengen wij een bezoek aan Mitad del Mindo.

 

De vakantie is geboekt bij: www.cycletours.nl
Wij zijn de fietstocht begeleid door: www.bikingdutchman.com
 


    
De fietsgroep   Uitzicht over Quito Cuicocha-kratermeer

Markt in Otavalo Pan-Amerikaanse snelweg

De evenaar Papallacta Tena

Een spectaculaire rit omhoog door het dal van de Pastaza-rivier
Banos
Op de flanken van de Chimborazo, de hoogste berg van Ecuador (6350 m)
Afdaling naar Ambato

Indianen bij het Quilotoa-kratermeer

Het Nationale Park dat zich rond ‘s werelds hoogste actieve vulkaan, de Cotopaxi, uitstrekt.
             

Fietsrit van Nono naar Tadayapa

         
                 Terug in Quito
         
                 Overige foto's